Het fiskgryta

Fiskälskare eller inte, detta är så otroligt gott. Man kan i princip äta tills man spricker. Man kan säga att Sverige möter Thailand i denna rätt, eller kanske rättare sagt svenskt lugn möter thailändsk hetta, då matvete möter curry. Det går snabbt, är enkelt och utan tvekan gott- precis som det ska vara.

Het fiskgryta (2 personer)

200 g vitfisk
200 g frysta grönsaker
1 burk Paneng Curry grytbas
1 burk kokosmjölk
ev salt
2 portioner matvete

Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen.
Ta fram en gryta eller en stekpanna med högre kanter.
Öppna brukarna med curryn och kokosmjölken, häll ner dem i grytan, tillsätt de frysta grönsakerna och låt koka upp.
Vill du försteka grönsakerna gör du det i lite rapsolja innan du tillsätter curryn och kokosmjölken.
Skär fisken i 2 cm tjocka bitar, tillsätt de när det är några minuter kvar tills grönsakerna är färdiga.
Smaka av och tillsätt ev lite salt.
Servera fiskgrytan med matvete.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0