Kikärtssoppa med quesadilla

En god och krämig soppa som passar bra en kall och blåsig dag i mars.



Kikärtssoppa med quesadilla (2 personer)
4 dl vatten
1 burk kikärtor
1 morot
1 röd lök
1 vitlök
2 msk gurkmeja
1 msk paprikapulver
1 tsk salt

2 tortillabröd
1 dl riven ost
1 msk oregano
  • Skala och skär moroten, röd löken och vitlöken i mindre bitar. Ju mindre bitarna är desto snabbare blir de färdiga.
  • Koka upp vattnet först i vattenkokare för att spara tid. Häll det i en kastrull.
  • Tillsätt morot- och lökbitarna i det kokande vattnet. Låt koka under lock.
  • Öppna kikärtsburken och häll kikärterna i ett durkslag, skölj under rinnande vatten.
  • Tillsätt kikärterna i soppan.
  • Krydda med gurkmeja, paprikapulver och salt.
  • Koka tills morotsbitarna är mjuka.
  • Ta kastrullen från plattan, mixa soppan slät med en stavmixer.
  • Smaka av och krydda eventuellt mer.
  • Hetta upp en torr stekpanna.
  • Fördela den rivna osten över ett tortillabröd, krydda med oregano och tryck fast det andra tortillabrödet som ett lock.
  • Stek brödet i stekpannan, ca 2 minuter på var sida.
  • Dela och servera till soppan.


Lite paprikapulver på soppan gör det extra fint för ögat. Glöm inte bort att vi även äter med våra andra sinnen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0