Mjölk efter träningen

Efter träningen är det viktigt att man äter något. Träningen har tömt energilagren och dessa behöver fyllas på så kroppen har möjlighet att återhämta sig och du får ut effekt av din träning i form av att du blir starkare. Efter träningsmålet bör innehålla både kolhydrater och protein, sedan kan man välja själv vilken typ utav mat man väljer att äta. Det viktiga är att du intar något snabbt efter avslutat träningspass, helst redan innan du lämnar gymmet, träningshallen eller skidområdet.

Du behöver inte köpa dyra bars eller återhämtningsdrycker, dessa kan vara ett lätt och enkelt alternativ men de är ofta väldigt dyra. Ta en titt vad som finns i ditt kylskåp, frys och skafferi, kanske hittar du mjölk, juice och havregryn. Häll det i en flaska, skaka om och du har på några minuter gjort din egen, billiga och kanonbra återhämtningsdryck. Släng ner flaskan i väskan och drick efter träningen, ta gärna en frukt eller en näve russin till.

Mjölk är en fantastisk återhämtningsdryck. En bra återhämtningsdryck ska innehålla kolhydrater, grenade aminosyror, elektrolyter och vatten. I mjölk hittar vi kolhydraterna i form av laktos, grenade aminosyror är proteiner, mjölk innehåller naturligt 18 av 22 av de näringsämnen som vi dagligen behöver bl.a. natrium, kalcium och kalium som även är elektrolyter. Mjölk är även ett livsmedel som vi ofta har hemma. Det är gott, billigt, finns i olika fetthalter, med eller utan laktos. Väljer du laktosfri mjölk- ta någon frukt, russin eller dylikt till då kolhydratsinnhållet är något lägre. Vill du inte dricka mjölk fungerar det lika bra med andra mjölkprodukter såsom fil, yoghurt mm.

Ett bra och gott återhämtningsmål som jag själv gillar, speciellt nu på vintern, är varm choklad. När man efter en löptur kommer in i värmen och får dricka en kopp och bli sådär härligt varm ända inifrån.




Maggans varma choklad

Mjölk
Kakao
Socker
Choklad
Grädde

  • Blanda mjölk, kakao och socker.
  • Värm det i en kastrull eller i mikron.
  • Häll upp i en kopp.
  • Vispa grädden, sätt en stor klick grädde på den varma chokladen.
  • Toppa med lite riven choklad.

Kommentarer
Postat av: Sofia - ett bättre du

Jag älskar att dricka mjölk efter träning. Tillsammans med en banan tycker jag det är utmärkt och smidigt. Varm choklad låter ju inte helt fel det heller :)

2012-03-15 @ 10:07:00
URL: http://ettbattredu.se/blogg

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0