Kikärtsbiffar med vitkålsallad
Kikärtsbiffar (2 personer)
1 förpackning kikärtor ex Zeta ekologiska
2 morötter
150 gram fetaost
1-2 vitlökskylftor
1 msk rapsolja
ev salt och peppar
- Häll kikärtorna i ett durkslag, skölj dem under rínnande vatten.
- Skölj, skala och riv morötterna.
- Sätt kikärtorna och de rivna morötterna i en bunke, mixa med stavmixer.
- Finhacka vitlöken.
- Tillsätt vitlök och fetaost i bunken och blanda ordentligt.
- Smaka av, salta och peppra vid behov.
- Värm en stekpanna.
- Forma biffar och stek dem i olja i några minuter på var sida så biffarna får fin färg.
- Servera dem med en god vitkålsallad.
Vitkålsallad
½ vitkålshuvud
2 morötter
1 paprika
3 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 krm svartpeppar
- Skölj och strimla vitkål, morötter och paprika, lägg dem i en skål.
- Blanda vitvinsvinäger, rapsolja och svartpeppar.
- Häll det över salladen och blanda ordentligt.
- Låt salladen stå svalt, gärna till nästa dag.
Kommentarer
Trackback