Kräftor

En av de bästa mattiderna (enligt mig) är nu. Kräftfrossa! Det är så himla gott och roligt. Man samlas familj och vänner, skalar, äter och pratar. Mycket prat blir det om matsvinn, för ärligt talat hur gott det än må vara känns det inte bra att slänga så mycket bara för att komma åt en stjärt och lite klokött.
 

Det är roligt ett tag att pillra och skala kräftorna men så mätt blir man inte om man inte har något till. Paj eller en matig sallad med bröd passar bra men min underbara kräfttoast passar bättre.
 
Kräfttoast
 
En burk kräftstjärtar i lag
3 dl crème fraiche
1 röd lök
svartpeppar
Rostat bröd
  • Häll kräftstjärtarna i ett durkslag, låt rinna av.
  • Finhacka röd löken.
  • Grov hacka kräftstjärtarna.
  • Blanda kräftorna och rödlöken med crème fraiche.
  • Krydda med svartpeppar, smaka av och krydda ev. mer.
  • Ställ svalt tills det ska ätas.
  • Rosta bröd och servera kräftröran på.



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0