Krusbär

Ett gott litet bär i en väldigt taggig buske, det är precis vad krusbäret är. Det finns många olika varianter av bäret, från syrliga till söta. Många har kanske provat krusbärspaj eller kräm men bäret passar otroligt bra till kött. Bäret är innehåller både vitaminer och mineraler, särskilt rik är den på C-vitamin och kalium.


Inlagda krusbär
1 liter krusbär
3/4 liter vinättika
3 dl socker
4 kryddnejlikor

Snoppa krusbären och rulla dem över ett rivjärn så att de blir naggade.
Blanda vinättika, socker och kryddnejlikor, låt det koka upp.
Lägg i krusbären och låt dem sakta koka på svag värme 5-10 min, tills de är mjuka.
Skaka kastrullen då och då.
Ta kastrullen från plattan och skumma av.
Häll upp i varma burkar och förslut genast.
Förvaras svalt.
Passar utmärkt till både fågel och vilt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0