Snabba havrekakor

Plötsligt händer det... en bil fullproppad med folk svänger in på gården. Hjälp vad ska vi bjuda på? Lugn bara lugn. Jag har receptet så du kan fixa kakor snabbare än blixten.
 

Snabba havrekakor
3½ dl havregryn
1 dl socker
100 gram smör/margarin
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Blanda havregryn och socker.
  • Smält fettet, häll det hett över havregrynsblandningen.
  • Klicka ut smeten i formar.
  • In med plåten i mitten av ugnen i ca 5 minuter om du har små formar, några minuter extra om du har större. Kakorna ska smälta ihop och få lite fin färg.

Har du inte fullt så brottom, riv gärna i lite apelsinskal. Tänk bara på att tvätta apelsinen noga. Använd gärna en ekologisk apelsin, den har mindre bekämpningsmedel på sig.


Kommentarer
Postat av: Linda

De här kakorna brukar jag också göra, det blir även gott med lite (eller mycket;) kanel i! :)

Svar: Tack för tipset, det ska jag testa :) /Margareta
None None

2013-08-31 @ 17:01:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0