Hållbar mat

Hela den här veckan är det Framtidsveckan på mitt arbete. Vi i Studiefrämjandet arbetar hårt med hållbar utveckling. Maten vi äter eller kanske främst slänger, är en viktig pusselbit att tänka på och prata om när det gäller hållbar utveckling.
 
Planerar vi måltiderna och tar hand om våra rester kan vi minska matsvinnet otroligt mycket. Några små korta tips på vägen kan exempelvis vara:
  • Vet du att du ska åka bort. Köp inte hem massor med färsk frukt som du inte hinner äta upp. Om du hastigt måste åka iväg kan du alltid ge bort frukten eller frysa in dem. Fryst frukt funkar kanonbra i smoothies, pajer och kakor. Alla alternativ är bättre än att du slänger dem.

 

  • Gå inte i fällan Köp 3 betala för 2 om du inte hinner äta upp maten. Bär inte hem mat som du sedan slänger.

 

  • Använd resterna från dagens middag till morgondagens lunch. Planera måltiderna, det tjänar du och miljön på.

 

  • Testa nya spännande vegetariska rätter. Att äta mycket kött sliter på vår jord. Därför kan det vara bra att någon/några gånger i veckan äta vegetariskt. Förutom att det blir mindre slitage på vår planet är vegetarisk mat hälsosam, näringsrik och god.

 

  • Ät efter säsong. Billigt och bra för allt och alla.
There is no Planet B
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0