Tänk grönt

Det finns många ord som beskriver grönsaker: goda, knapriga, sladdriga, färgglada, mjuka, ja listan kan göras lång. Vilka grönsaker man gillar och inte gillar är olika. Vilken tur egentligen, tänka vad tråkigt det skulle bli om alla gillade broccoli, man skulle aldrig bli bjuden på något annat än broccolisoppa eller gratäng. Nä som sagt, tur att vi har olika smak.

Hemma hos oss äts det mycket grönsaker, varför kanske ni undrar? För att de är goda, knapriga och färgglada skulle jag säga. Maten får ett lyft (tycker jag) om man har några goda grönsaker vid sidan och en fräsch grekisksallad tackar jag aldrig ner till.

När man handlar kan man idag välja och vraka i alla världens sorters grönsaker året om. Visst smakar de olika om det är säsong för den sorten men nästan alla finns där dag efter dag. Färska grönsaker är gott, välj gärna efter säsong för bästa smak och en hållbar miljö. Med detta sagt vill jag ändå slå ett slag för frysta grönsaker. Japp ni läste rätt, frysta grönsaker. Varför tänker ni då? Variationsmöjligheterna är nästintill oändliga och hållbarheten oerhört mycket längre än färska grönsakers. Vill man kan man köpa förpackningar med en sort eller så kan man välja färdig mixade förpackningar. Nästa gång du handlar, kika ner i frysdisken och se vilken din favorit bilr.

Ett litet tips är att de gånger du lagat mat som inte innehåller grönsaker eller om matlådan är lite för liten, grabba tag i din favoritpåse från frysen och släng i två nävar i matlådan. Du behöver inte tillaga dem, de tinar under natt och när du värmer matlådan dagen efter blir de precis lagomt krispiga.


Passa på att testa Stekt gultris med wokgrönsaker. Allt du behöver är färdigkokt ris, wokgrönsaker,  rapsolja, gurkmeja, eventuellt salt och peppar. Passar utmärkt till kyckling, lax eller bara med ett gott bröd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0