Tv4 nyheterna

Det är inte bara skrot på tv nuförtiden. Ikväll kunde man se mig på Tv4 nyheterna. Väldigt spännande. Reportaget handlar om maten som serveras i förskola och skola. En stor del av maten som serveras är hel- eller halvfabrikat. Umeå hade mycket bra resultat i jämförelse med andra kommuner i Sverige. Här serveras förhållandevis lite hel- och halvfabrikat. 
 
När man diskuterar den här frågan tycker jag det är viktigt att man ser på hela bilden; hur mycket pengar läggs på skolmaten i varje kommun? Hur ser köken ut?  Alla förskolor och skolor har inte tillagningskök. Hur mycket personal finns det och vilken tid har de på sig att laga maten? Frågorna är många, alla lika viktiga att ställa sig.
 
Självklart är mat som man lagar från grunden det bästa alternativet och i en perfekt värld skulle varenda köttbulle vara handrullad och man skulle veta ursprunget till köttet och hur djurhanteringen varit. Jag måste ända säga att det är lätt att bara se negativt på hel- och halvfabrikat men allt är inte dåligt. Blodpudding tillexempel, det är en fantastisk bra maträtt.(Äts ungefär en gång i veckan hemma hos oss om någon undrar.) Kombinera den med lingonsylt och en god sallad. 
 
Vad säger du? Är förskole- och skolmaten bra eller dålig?
 

Vill du se reportaget, klicka här
 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0