Fetaostbiffar

Fetaostbiffar (2 personer)
 
1 st. burk kikärtor
1 st förpackning fetaost, ca 150 gram
1 st. gul lök
1 st. ägg (kan uteslutas, ta ev. i lite mer olja för att binda ihop biffarna bättre)
1-3 st vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
salt
peppar
  • Har du en matberedare plocka fram den och låt den göra jobbet. Har du inte en, ta fram din bästa kniv och hacka järnet.
  • Låt kikärtorna rinna av i ett durkslag, skölj dem noggrant under rinnande vatten.
  • Skala och dela löken och vitlöken.
  • Kör allt i matberedaren. (Kikärtor, lök, vitlök och ägg)
  • Kör tills du fått en klibbig massa.
  • Mosa i fetaosten med hjälp av en gaffel, blanda väl.
  • Krydda med salt och peppar.
  • Blöt händerna och forma biffar.
  • Stek biffarna i en het stekpanna med olja i några minuter på varje sida.
  • Servera med salsa, grönsaker och sallad.
Gör inte biffarna för stora, de faller lättare isär då.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0