Rödbetsbiffar

Rödbetsbiffar (2 personer)

2 st. stora rödbetar eller 4 st. mindre
1 st. morot
½ st. röd lök
2 st. ägg
1 dl korngryn
0.75 dl ströbröd 
rapsolja
salt
svartpeppar

  • Använd med fördel korngryns resterna från middagen dagen innan eller koka enligt anvisningen på förpackningen.
  • Skölj, skala och riv rödbeta och morot grovt på rivjärn.
  • Hacka löken.
  • Knäck äggen i en skål, rör om.
  • Tillsätt alla ingredienser, rör om väl.
  • Smaka av färsen och krydda ev. mer. 
  • Låt färsen gärna stå en stund, rör om då och då.
  • Forma och stek biffarna i olja några minuter på varje sida.
  • Servera med en grönsallad och en god vitlöksdressing.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0