Fisk- och skaldjurssoppa
Fisk- och skaldjurssoppa (2 personer)
1 liter vatten
200 gram lax eller annan fisk
2 dl räkor
2 dl räkor
3 st. potatisar
200 gram blandade frysta grönsaker
200 gram blandade frysta grönsaker
1 st. grönsaksbuljongtärning
ev salt och peppar
-
Skala och skölj potatisen, tärna den smått.
-
Koka upp vattnet med buljongtärningen i.
-
Lägg i potatisen, låt koka tills de börjar mjukna.
-
Tillsätt de frysta grönsakerna.
-
Skär laxen i mindre bitar.
-
Lägg i laxen och låt koka en kort stund.
-
Precis innan servering tillsätt räkorna.
-
Smaka av, salta och peppra om du tycker det behövs.
-
Servera gärna med något gott bröd och ost.
Kommentarer
Trackback