Morsdags middag

 

Lax, potatis, gräslökssås och krispig sallad (2 personer)

300 gram färsk lax
1 msk rapsolja
1 tsk citronpeppar

1½ dl mungbönegroddar
½ st. röd paprika
10 st. sockerärtor
5 cm purjolök

1 dl crème fraiche
½ dl hackad gräslök
salt
peppar

Kokt potatis

  • Värm ugnen till 200°.  
  • Lägg laxen i en ugnsfastform, ringla över oljan..
  • Krydda med citronpeppar.
  • Tillaga laxen i ugnen i 13 minuter eller till den fått fin färg och är genomstekt.
  • Blanda crème fraiche, gräslök, salt och peppar. Ställ svalt.
  • Skölj och hacka alla grönsaker.
  • Blanda alla grönsaker i en skål.
  • Servera kokt potatis till laxen, gräslökssåsen och den krispiga salladen till.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0