Höstig veggryta
Höstig veggryta(2 personer)
1 st. burk kikärtor
1 st. burk thaigrytbas, red curry med pumpa
2 dl kokt korngryn
½ st. zucchini
1 st. morot
½-1 st. gul lök
1 st. liten bit vitkål
1 msk rapsolja
Färska örter ex oregano och gräslök salt peppar
- Öppna burkarna med kikärtor, häll dem i ett durkslag och skölj noggrant under rinnande vatten.
- Skär zucchinin i mindre bitar.
- Skölj, skala och skär slantar av moroten.
- Skala och hacka löken och vitkålen.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Fräs lök och vitkål.
- Tillsätt kikärtor, zucchini och morot.
- Häll i thaigrytbasen.
- Låt koka upp och koka några minut tills morötterna börjat mjukna.
- Smaka av och krydda ev. mer med salt och peppar.
- Toppa med hackade färska örter precis innan servering.
- Koka korngrynet enlig anvisningen på förpackningen.
- Servera grytan med korngryn och ett gott bröd.
Kommentarer
Trackback