Abborre med kokt potatis, broccoli och sås

Om man skulle kunna ta en tugga av sin barndom, skulle jag vilja kalla den här tuggan för "Soukolojärvi-in-my heart " för det är lite så här som jag minns mina tidiga år i byn. Abborre med kokt potatis, grönsaker och sås. Bättre än så blir det faktiskt inte.

  

Abborre med kokt potatis, broccoli och sås (2 personer)

2 st. abborrfiléer, tinade
5-6 st. potatisar
8-10 st. broccolibuketter
2 dl matlagningsgrädde
1 st. lime
en klick smör
en knippe gräslök
salt
peppar

  • Koka potatis och broccoli.
  • Stek abborrfiléerna med en smörklick, salta och peppra.
  • Tillsätt matlagningsgrädde, rör om. 
  • Klipp ner gräslök och pressa i limesaft, låt koka upp.
  • Servera abborren med sås, potatis och broccoli.

 

Min älskade far, Armas; Storfiskare utan dess like kan man lugnt säga.

  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0