Apelsin- och mandelmuffins

 
 
Apelsin- och mandelmuffins
 
4-4½ dl vetemjöl
2 st. ägg
1 st. ekologisk apelsin
50 gram flytande margarin
1 dl mjölk
1 dl hackad mandel
3 msk socker
2 tsk bakpulver
½ tsk mald vanilj
  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Vispa ägg och socker poröst.
  • Tillsätt flytande margarin och mjölk.
  • Tvätta apelsinen noggrant och riv skalet fint på ett rivjärn.
  • Dela apelsinen och pressa juicen från halva apelsinen i smeten.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och mald vanilj, tillsätt det i smeten och blanda väl. 
  • Tillsätt 1 msk rivet apelsinskal, blanda väl.
  • Fördela smeten i muffinsformar, fyll formarna ungefär till hälften.
  • Strö en nypa hackad mandel på varje muffins.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  • Låt svalna innan du serverar dem.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0