Tornedalen när den är som bäst

Efter en vecka uppe i underbara Tornedalen; härligt folk, fina bilar, massa mygg och åter massa mygg, så får man nu trösta sig med att äta mat därifrån.
 
 

 

Nikkaluoktasoppa (2 personer)

150 gram nötfärs 
5 dl vatten 
2 dl vitkål 
½ st. purjolök 
1 st. buljongtärningar
1 msk tomatpure 
1 msk paprikapulver
1 tsk rapsolja
peppar
ev. salt

  • Skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålen.
  • Stek färsen i olja i en stor kastrull.
  • Tillsätt purjolök och vitkål.
  • Krydda med paprikapulver och peppar.
  • Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter. 
  • Smaka av, krydda ev. mer.
  • Servera med ett gott grovt bröd och ost.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0