Räksoppa

Räksoppa (2 personer)
1 liter vatten
4 dl räkor
3 st. potatisar
1-2 st morötter
en bit färsk blomkål
5 cm purjolök
1 st. grönsaksbuljongtärning
ev salt och peppar
 
  • Skala och skölj potatisarna och moroten, tärna de smått.
  • Skölj och dela blomkålen.
  • Skölj och hacka purjolöken.
  • Koka upp vattnet med buljongtärningen i.
  • Lägg i potatisen och moroten, låt koka tills de börjar mjukna.
  • Lägg i blomkål och purjolök, låt koka en kort stund.
  • Precis innan servering tillsätt räkorna.
  • Smaka av, salta och peppra om du tycker det behövs.
  • Servera gärna med ett gott bröd.
     
     
     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0