Röda vinbärskräm

Röda vinbärskräm
 
1½ liter röda vinbär
5 dl vatten
2-3 dl socker
3 msk potatismjöl + en skvätt vatten
½-1 msk mald vanilj
 
  • Koka upp vinbär, vatten och socker.
  • Låt det små koka i ca 10 minuter, tills bären är sönderkokta.
  • Lägg ett mer finmaskigt durkslag över en annan kastrull.
  • Häll över allt från den ena kastrullen till den andra.
  • Låt saften droppa genom durkslaget i några minuter, tryck inte på bären om du vill ha en ren och klar kräm.
  • Ta kastrullen med saft och värm upp den igen, tillsätt mald vanilj.
  • Rör ihop potatismjölet med lite kallt vatten.
  • Häll ner det i saften under omrörning.
  • Lyft bort kastrullen när krämen tjocknat eller när du ser första "kokbubblan".
Servera med glass, grädde eller kvarg. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0