Favorit i repris; Halloumi med rostade betor

Måste starta denna vecka med att bjuda på ett av mina favoritrecept. Det här är så gott så det vattnas i munnen på mig. Kombon av sälta från osten, söttostade betor med knapriga solroskärnor toppade med lite honung, är himmelriket på en tallrik. 
 
Halloumi med rostade betor (2 personer) 
 
4-6 st. blandade betor ex polka-, gul- och rödbeta
1 st. Halloumi, vanlig eller chili 
1 dl solrosfrön
1 + 1 msk rapsolja
honung
salt 
  • Värm ugnen till 200 grader. 
  • Skölj, skala och skär betorna i tinna skivor. 
  • Olja in betorna. Vill du behålla färgen på betorna blanda inte polka- och guldets med rödbeta då den sistnämnda färgar av sig. 
  • Salta. 
  • Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
  • Hetta upp en stekpanna med olja i. 
  • Skär halloumin i skivor, stek dem någon minut på var sida. 
  • Ta betorna ur ugnen. 
  • Lägg upp halloumin med betor på en tallrik. Strö solrosfrön över betorna och ringla till sist lite honung över. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0