Goda äppelmuffins

Har man lite tid är det perfekt att baka muffins. Eftersom man använder bakpulver så behöver degen inte jäsa och du sparar in massor med tid. Välja och vraka bland olika smaker för att hitta din favoritmuffins. Det som jag tycker är bra är att man behöver inte äta muffins som fikabröd utan väljer du ett grövre mjöl, några nötter och lite frukt har du ett bra matbröd. Satsa därför på matmuffins nästa gång du bakar. Det här receptet påminner om äppelkaka men du får mer fibrer, vitaminer och mineraler.



Äppelmuffins (15-20 små)

3 dl vetemjöl special
3 dl kruska kli
2 ägg
1 dl vatten
1 dl kesella
1 äpple
½ dl valnötter
1-2 msk kanel
1 msk rapsolja
2 tsk bakpulver
  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Blanda vatten och kesella, rör tills kesellan löst sig i vattnet.
  • Tillsätt kruska kli.
  • Skölj och skär äpplet i mindre bitar.
  • Blanda äppelbitarna med kanel.
  • Tillsätt äppelbitarna, valnötterna (krossa gärna dem lite med handen innan) och rapsoljan.
  • Knäck i äggen, rör om.
  • Blanda vetemjöl special och bakpulver, tillsätt det och blanda väl.
  • Klicka ut lite smet, ca ½ dl i varje muffinsform.
  • Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0