Bön- och linsgryta
Bön- och linsgryta(2 personer)
1 st. burk thaigrytbas
2 dl kokt Kvarnsgryn; blandning av havre, vete, korn och råg
1 dl sojabönor
1 dl linser
1 dl majs
1 st. liten burk strimlade bambuskott
1 st. morot
½ st. gul lök
10 st. små broccolibuketter
2 msk rapsolja
salt
peppar
- Öppna burkarna med bambuskott och majs, häll dem i ett durkslag och låt de rinna av.
- Skölj, skala och skär plantar av moroten.
- Skala och hacka löken.
- Hetta upp en stekpanna med olja i.
- Fräs löken.
- Tillsätt morot, broccoli, bönor, linser, bambuskott och majs.
- Häll i thaigrytbasen. Låt koka upp och koka någon minut.
- Krydda med salt och peppar. Smaka av, krydda ev. mer.
- Servera med kvarngryn och bröd.
Kommentarer
Trackback