Tom kha gai

Tom kha gai(2 personer)
 
½ mindre grillad kyckling
1 st burk kokosmjölk
1 st. morot
1 st lime
½ st gullök
½ tsk riven ingefära
½ tsk red curry paste
salt
 
  • Ta bort skinnet på kycklingen, dela och skär i strimlor. 
  • Skala och skiva moroten tunnt.
  • Skölj och hacka löken.
  • Koka upp kokosmjölken.
  • Tillsätt red curry pasre, rör om så det löser sig. 
  • Lägg i alla ingredierser utom limen, låt koka i ca 3-5 minuter. 
  • Smaka av, krydda ev. mer.
  • Precis innan servering, pressa i lite juice från limen. 
Servera som soppa med eller utan nudlar. 
 
 
 
 

Spagetti med kikärtor, grönsaker och halloumi

Spagetti med kikärtor, grönsaker och halloumi (2 personer)
 
2 st. portioner spagetti 
2 dl kokta kikärtor 
1 st. förpackning halloumi 
1 st. liten röd paprika 
½ st. gurka
10 cm purjolök 
1 msk rapsolja
torkad oregano
salt
svartpeppar
 
  • Skölj och hacka purjolöken.
  • Skölj och skär gurka och paprika i mindre bitar.
  • Koka upp vattnet och lägg i spagettin.
  • Tillsätt kikärtorna i det kokande vattnet under den sista minuter.
  • Låt spagettin rinna av i ett durkslag.
  • Häll i rapsoljan i kastrullen, tillsätt purjolök  och paprika och fräs dem sedan någon minut.
  • Blanda ner spagettin och kikärtorna, rör om.
  • Krydda med oregano, salt och svartpeppar efter smak.
  • Tillsätt gurka och halloumibitar, rör om.
  • Lägg upp på tallrikar och njut!.
 
 

Strimlad skinka med rödlök och färska örter

 
Strimlad skinka med rödlök och färska örter  (2 personer)
 
250 gram skinka
250 gram creme fraiche
1 st. mindre rödlök
en klick smör
färska örter
salt
peppar
 
  • Skala och hacka löken.
  • Strimla skinkan.
  • Hetta upp en stekpanna med smöret i.
  • Fräs löken.
  • Tillsätt skinka.
  • Salta och peppra. 
  • Tillsätt creme fraiche, rör om väl och låt koka upp.
  • Finhacka örterna och blanda i dem.
  • Smaka av och krydda ev. mer.
  • Servera med kokt potatis och grönsaker.
 
 
 
 

Tonfiskgratäng

Tonfiskgratäng (2 personer)
 
2 portioner kokt pasta
1 st tonfiskburk 
½ st. gul lök 
2 dl blandade frysta grönsaker ex broccoli, majs och ärtor
2 dl matlagningsgrädde 
1 dl riven ost
3 msk chilisås
salt
peppar
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skala och hacka löken.
  • Blanda ihop lök och de frysta grönsakerna.
  • Tillsätt tonfisk och pasta, blanda väl. 
  • Blanda matlagningsgrädde och chilisås.
  • Sleva ner allt i en ugnsfast form.
  • Salta och peppra efter smak.
  • Häll över chiligrädden och toppa med riven ost .
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter eller tills osten fått fin färg.
 

Spagetti med kikärtor, grönsaker och getost

Spagetti med kikärtor, grönsaker och getost(2 personer)
 
2 st. portioner spagetti
2 dl kokta kikärtor 
½ st. gurka 
½ st. mindre purjolök
100 gram getost
1 msk rapsolja
torkad oregano
salt
svartpeppar
 
 
  • Skölj och hacka purjolöken.
  • Skölj och skär gurkan mindre bitar.
  • Koka upp vattnet och lägg i spagettin.
  • Tillsätt kikärtorna i det kokande vattnet under den sista minuter.
  • Låt spagettin rinna av i ett durkslag.
  • Häll i rapsoljan i kastrullen, tillsätt purjolök och fräs den någon minut.
  • Blanda ner spagettin och kikärtorna, rör om.
  • Krydda med oregano, salt och svartpeppar efter smak.
  • Tillsätt gurka, rör om.
  • Lägg upp på tallrikar, strö getost över och njut!.
 
 

Hallonmuffins

Hallonmuffins
 
3½ dl vetemjöl
2 st. ägg
2 dl hallon
50 gram flytande margarin
1 dl mjölk
2 tsk bakpulver
½ tsk mald vanilj
  • Värm ugnen till 175 grader.
  • Vispa äggen poröst.
  • Tillsätt flytande margarin och mjölk 
  • Blanda vetemjöl,  bakpulver och mald vanilj, tillsätt det i smeten och blanda väl. 
  • Rör ner hallonen.
  • Fördela smeten i muffinsformar, fyll formarna ungefär till hälften.
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
  • Låt svalna innan du serverar dem.
 

Green burger

Green burger (2 personer)

4 st. sojaburgare
2-4 st. bröd
1 st. spetspaprika
½ st. gurka
½ st. gul lök
4 st. stora salladsblad
salsa
1 msk rapsolja
paprikapulver
salt
peppar

  • Skölj och skär paprika och gurka i skivor.
  • Skala och skiva löken.
  • Skölj salladsbladen, torka dem försiktigt.
  • Hetta upp en stekpanna med olja i.
  • Stek burgarna några minuter på varje sida.
  • Krydda med paprikapulver, salt och peppar.
  • Bygg din burgare precis som du vill ha den. Kanske med bröd eller med salladsbladen som "bröd"
 
 
 

Passions-smoothie

 
 

 
Passions-smoothie
(2 personer)
 
4 dl mjölk
2 st. bananer
2 st. ägg
2 st. passionsfrukter
lite rivet apelsinskal, använd gärna en ekologisk apelsin
 
  • Tillsätt alla ingredienser i en tillbringare, spara en passionsfrukt.
  • Mixa slätt med en stavmixer.
  • Häll upp i två glas.
  • Dela den sista passionsfrukten och gröp ur en halva i varje glas.
  • Drick och njut! 
 
 
 
 
 
 

Artikel i Aftonbladet

 
 
 
Artikel hittar du här, Plus- kund krävs http://www.aftonbladet.se/tester/article20120002.ab?teaser=true 
 

Gyllene rotsakssoppa

Gyllene rotsakssoppa(2 personer)
 
En bit kålrot, ca 3-4 cm tjock
En bit rotselleri, ca 3-4 cm tjock
1 st. morot
½-1 st. gul lök
4 dl  kokande vatten 
1 msk rapsolja 
1 st. grönsaksbuljongtärning
 
 
  • Skölj och skala alla rotsaker, dela dem i mindre bitar.
  • Hetta upp en kastrull med olja i botten.
  • Fräs löken som snabbast.
  • Tillsätt alla rotsaker samt buljongtärningen och det kokande vattnet.
  • Smaka av och krydda ev. mer.
  • Mixa soppan slät med en stavmixer, späd den med lite mer vatten om den blir för tjock.
  • Servera med lite färska örtkryddor och ett gott bröd.
 
 
 

Hemmagjorda tortillabröd

Hemmagjorda tortillabröd (2 st.)
 
4 st. äggvitor
3 msk sojamjöl
1 tsk bakpulver
en nypa salt
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Vispa äggvitorna hårt.
  • Rör ner resten av ingredienserna försiktigt.
  • Klicka ut en cirkel på en bakplåtsklädd plåt. 
  • Grädda varje bröd mitt i ugnen i ca 7 minuter. 
  • Avnjut de hemmagjorda tortillabröden med valfri fyllning. 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0