Lättlagad potatissallad med stekt lax

Potatissallad med stekt lax (2 personer)
6-8 st kalla kokta färsk potatisar
2 dl créme fraiche 
1 st. liten gul lök
1 dl hackad gräslök
en klick smör 
salt 
peppar
  • Hacka löken. 
  • Hetta upp en stekpanna med smör i och fräs löken. 
  • Dela potatisarna. 
  • Blanda potatis, creme fraiche, lök och gräslök. 
  • Salta och peppra efter smak. 
  • Servera potatissalladen med stekt lax som kryddats med citronpeppar. 
 

Hallonkvarg

Hallonkvarg (2 personer)
 
250 gram kvarg, naturell
2 dl hallon
½ tsk mald vanilj
 
  • Blanda kvarg, hallon och vanilj, spara några hallon till garneringen.
  • Toppa med hallon.


Tornedalen när den är som bäst

Efter en vecka uppe i underbara Tornedalen; härligt folk, fina bilar, massa mygg och åter massa mygg, så får man nu trösta sig med att äta mat därifrån.
 
 

 

Nikkaluoktasoppa (2 personer)

150 gram nötfärs 
5 dl vatten 
2 dl vitkål 
½ st. purjolök 
1 st. buljongtärningar
1 msk tomatpure 
1 msk paprikapulver
1 tsk rapsolja
peppar
ev. salt

  • Skölj och strimla purjolöken samt finstrimla vitkålen.
  • Stek färsen i olja i en stor kastrull.
  • Tillsätt purjolök och vitkål.
  • Krydda med paprikapulver och peppar.
  • Tillsätt tomatpuré, vatten och buljongtärningar och koka ca 10 minuter. 
  • Smaka av, krydda ev. mer.
  • Servera med ett gott grovt bröd och ost.


Plötsligt händer det

Jag är nog (känns i allafall som det) en av de sista som skaffat Instagram men nu är det gjort. Vill ni följa mina äventyr hittar ni mig som magzi83.

 
 

Islatte

Släng inte kaffeslatten som blivit kvar. Frys in den och njut av en supergod islatte istället.
 
Islatte
Kaffeisbitar
Mjölk eller vanilj soyadryck som jag valde.
 
  • Lägg frysta kaffeisbitar i ett glas.
  • Fyll på med önskad mängd mjölk eller dylikt.
  • Njut!
Semester, islatte och en bra bok; det är livet!
 
 
 

Nutella-mugcake

Nutella-mugcake (2 personer)
 
2 st. ägg
1 st. banan
1 dl mjöl
2 msk nutella
1½ msk kakao
1 tsk bakpulver
lite rapsolja
 
  • Smörj två skålar med lite rapsolja.
  • Knäck äggen i en skål.
  • Skala och mosa bananen.
  • Tillsätt alla ingredienser utom nutella.
  • Fördela smeten i skålarna.
  • Klicka ner en klick nutella (1 msk) i varje skål.
  • Kör en skål i taget i mikron på full effekt i ca 1 minut.
  • Låt svalna något och pudra över lite florsocker om du vill.
Glutenfritt? Använd ex mandelmjöl.
 

Avokadosmör med hackat ägg

Avokadosmör med hackat ägg(2 personer) 

2 st. avokado  
2 st. kalla kokta ägg 
ev. en nypa salt

  • Dela och gröp ur avokadon.
  • Mosa avokadon med en gaffel.
  • Skala och hacka äggen.
  • Blanda försiktigt i ägghacket i avokadomoset.
  • Lägg upp på en smörgås och njut till en kopp kaffe/te.

 

Hacka i lite gräslök eller chili för lite mer smak. 

 
 
 

Iste med smak av citron

Iste med smak av citron
 
1 liter kokande vatten
2 st. påsar av ditt favorit te
1 st. citron, saften
ev. lite honung
is till servering
 
  • Häll det kokande vattnet i en tillbringare.
  • Lägg i tepåsarna och låt dem dra en stund, ca 3-5 minuter.
  • Ställ tillbringaren i kylen tills teet svalnat.
  • Pressa i lagom mängd citronjuice.
  • Vill du ha det lite sötare, ringla i lite honung och rör om.
  • Servera med isbitar.

Bananglass med raw blåbärssylt

Bananglass med raw blåbärssylt (2 personer)
 
2 st. frysta bananer
4 msk raw blåbärssylt
  • Mixa de frysta bananerna.
  • Lägg upp i skålar och toppa med raw blåbärssylt.
Inga frysta bananer? Skala, dela och lägg i frysen i minst en timme sedan är det bara att köra.
 
 

Stekt halloumi med pestonudlar

Stekt halloumi med pestonudlar (2 personer)
 
2 st. förpackningar nudlar
1 st. halloumi med chili
2 msk pesto
en skvätt rapsolja
  • Koka nudlarna enlig anvisningen på förpackningen.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olja i.
  • Skär halloumin i skivor.
  • Stek skivorna på varje sida i någon minut.
  • Blanda pesto och nudlar.
  • Servera stekt halloumi med pestonudlar och grönsaker.
 
 
 

RSS 2.0