Granatäpple- och vattenmelon smoothie

Granatäpple- och vattenmelon smoothie (2 personer)

4 dl kvarg med smak av vanilj
3 dl mjölk
1 dl granatäpplekärnor, gärna frysta
några bitar vattenmelon

  • Häll alla ingredienser i en tillbringare.
  • Mixa smoothien slät och servera i två glas.
 
 

Köttfärssås med extra allt

Köttfärssås med extra allt (4 personer)
 
300 gram köttfärs
300 gram blandade grönsaker såsom morot, zucchini, kålrot
300 gram krossade tomater
2 dl röda linser, ej torkade
2 dl crème fraiche
1 st. gul lök
2-3 st. vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
en skvätt soja
salt
peppar
 
  • Skölj, skala och finhacka alla grönsaker.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Hetta upp en stekpanna med oljan i.
  • Fräs löken och vitlöken.
  • Rör ner grönsakerna, fräs ihop dem snabbt.
  • Tillsätt köttfärsen, rör ihop färsen med grönsakerna. Fräs i några minuter.
  • Tillsätt de krossade tomaterna och crème fraichen.
  • Låt koka upp och sedan små koka en stund.
  • Skölj linserna under rikligt med vatten, låt de rinna av i ett durkslag.
  • Tillsätt linserna i köttfärssåsen, låt koka upp.
  • Skvätt i lite soja, smaka av och salt och peppra efter smak och tycke.
  • Servera med pasta och snabbfräst broccoli med lök..
 
 

Krämig linssoppa

Krämig linssoppa (2 personer)
 
1 st. burk kokosmjölk
1 st. förpackning röda linser, gärna ekologiska
1 st. färsk broccoli
1 st. gul lök
1 tsk sambal oelek
1 tsk rapsolja
salt
  • Skala och hacka löken.
  • Skölj och dela broccolin i mindre bitar.
  • Hetta upp en kastrull med olja i.
  • Fräs lök och broccoli i någon minut under omrörning.
  • Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och salt, låt koka upp.
  • Öppna linserförpackningen, häll dem i ett durkslag och skölj under riktigt med vatten.
  • Tillsätt linserna i soppan och låt de värmas under omrörning.
  • Servera med ett gott bröd.
 
 
 

Blueberry post-workout smoothie

Blueberry post-workout smoothie (2 personer)

4 dl kvarg, naturell 1%
3 dl mjölk
2 dl blåbärssylt

  • Häll alla ingredienser i en tillbringare.
  • Mixa smoothien slät och servera i två glas.
 
 
 

Smörgåstårtans dag

Smörgåstårtans dag; en dag som inte får glömmas bort. Nästan lika viktig som ens egen födelsedag. Lät kanske lite konstigt men smörgåstårta är ju så hiskeligt gott.
 
Bjuder på ett "favorit i repris"- recept.
 
 
Smörgåstårta 
8 st. Polarkakehalvor
2, 5 dl créme fraiche 
1 dl bostongurka 
1 dl leverpastej, bredbar
1 dl hackad skinka
 
Garnering
Ost
Skinka
Gurka
Tomat
 
  • Blanda bostongurka med 1 dl créme fraiche. 
  • Blanda leverpastej med lite créme fraiche. 
  • Blanda hackad skinka med 1dl créme fraiche. 
  • Lägg två halvor Polarkaka som botten, bred på bostonröran. 
  • Lägg på två bröd, bred på leverpastejsröran. 
  • Lägg på två bröd, bred på skinkröran. 
  • Lägg på de sista två bröden, bred ett runt lager créme fraiche så garneringen fastnar lättare. 
  • Garnera med ost, skinka, gurka och tomat. 
  • Låt vila i kylen tills det är serverings dax. 
 

Minichorizo med råstekt potatis och grönsaker

Minichorizo med råstekt potatis och grönsaker (2 personer)

4-6 st. minichirozo
4 st. potatisar
200 gram wokgrönsaker
1 msk rapsolja
½ tsk salt
½ tsk peppar
  • Skala och skär potatisarna i mindre bitar, ju mindre desto fortare blir de färdiga.
  • Hetta upp en stekpanna med oljan i.
  • Stek potatisarna i stekpannan till de börjar mjukna och få färg.
  • Tillsätt wokgrönsakerna.
  • Salta och peppra.
  • Stek i några minuter till, tills de är färdiga.
  • Skär några snitt i chorizon.
  • Stek chorizon några minuter runt om.
  • Servera chorizon med råstekt potatis och grönsaker.


Apelsinmuffins

Farsdagen startade med kaffe och muffins på sängen. Ingen dålig start på dagen. 
 
Apelsinmuffins
3 dl mjöl
2 st. ägg
1 dl socker
½ dl koncentrerad apelsinjuice 
1 msk rapsolja
1 msk apelsinskal
2 tsk bakpulver
 
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Knäck äggen och vispa de poröst med sockret.
  • Tvätta apelsinen noggrant och riv skalet. 
  • Tillsätt resterande ingredienser i äggsmeten och blanda väl.
  • Klicka ut smeten i små muffinsformar. 
  • Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter, eller tills muffinsen är färdiga.
Vill du, toppa muffinsen med lite riven kokos innan du gräddar dem. 
 

Panerad torskrygg med kokt potatis och smakfull blomkål

Panerad torskrygg med kokt potatis och smakfull blomkål (2 personer) 
 
2 st. bitar torskrygg, ca 250 gram 
1 st. ägg
1 dl krossade solrosfrön 
en klick smör
salt
peppar
 
kokt potatis
riven rå blomkål 
pesto med smak av paprika
 
  • Knäck ägget i en skål, vispa upp det. 
  • Häll solrosfröna i en annan skål. 
  • Doppa torsken först i ägget och sedan i solrosfröna. 
  • Salta och peppra efter smak. 
  • Hetta upp en stekpanna med smör i. 
  • Stek torsken runt om i några minuter. 
  • Blanda riven blomkål med pesto.
  • Servera den panerade torsken med kokt potatis och blomkål. 
 

Super-smoothie

Efter en önskan från en av er läsare så kommer här ett recept på en super-smoothie, som jag valt att kalla den, helt mjökfri. 
 
Super-smoothie (2 personer) 
 
4 dl kokosdryck
1 st. banan
1 dl granatäpplekärnor 
lite mald vanilj
  • Skala bananen. 
  • Lägg alla ingredienser i en mixer eller i en tillbringare. 
  • Mixa tills smoothien är slät. 
  • Drick och njut! 
Granatäpple är en av superfrukternas superfrukter; sprängfylld med antioxidanter som är toppen för oss.
 
 

RSS 2.0