Gott Nytt År!

2016, vilket år; så mycket mat och roligheter. Ikväll vänder vi blad och kliver in i ett nytt år med ännu mer mat och roligheter. 
 
Ett stort tack till er alla som kikar in här. Hoppas ni får ett underbart slut på året.
 
 
Gott Nytt År!
 

Rödbetshummus

Rödbetshummus (2 personer)
 
1 st. större rödbeta
190 gram kikärtor
1 st. vitlöksklyfta
 
  • Skala och skär rödbetan i mindre bitar.
  • Koka rödbetan i ca 5 minuter eller tills den blivit mjuk. 
  • Häll kikärtorna i ett durkslag och skölj under riktigt med rinnande vatten.
  • Skala vitlöken.
  • Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer tills hummusen är slät.
  • Ställ svalt tills servering.
  • Passar utmärkt till falafel.
 
 

Lussesemla, de bästa av två världar

Lussesemla, de bästa av två världar helt enkelt. Det gottiga innehållet som finns i en semla i kombo med en saftig saffranskatt. Win-Win, 
 
Lussesemla
 
Lussekatter
Grädde
Mandelmassa
Floesocker
  • Vispa grädden, spara ovispat till fyllningen.
  • Dela en lussekatt på längden.
  • Gröp ur lite av botten och blanda med mandelmassa och en liten skvätt ovispad grädde.
  • Lägg på mandelmasseröran och toppa med vispad grädde.
  • Lägg locket på och pudra lite florsocker över.
  • Njut med en varm kopp kaffe, te eller glögg.
 
 

Räksoppa

Räksoppa (2 personer)
 
1 st. burk kokosmjölk
2 dl skalade stora räkor
1 st. bit blomkål
1 st. morot
5-10 cm purjolök 
1 st. grönsaksbuljongtärning 
1 tsk olja
  • Skölj, skala och skär blomkål,  morot och purjolök i mindre bitar. 
  • Hetta upp oljan i en kastrull. 
  • Fräs blomkål,  morot och purjolök en kort stund. 
  • Tillsätt kokosmjölk och buljongtärning.
  • Låt koka tills grönsakerna mjuknat.
  • Rör ner räkorna och låt dem värmas. 
  • Servera med ett gott bröd. 
 

RSS 2.0