Choklad-banan med varierande topping

Choklad-banan med varierande topping (2 personer) 
 
4 st. pinnar ex grillpinnar
2 st. bananer
100 gram choklad
topping ex kokosflingor, vit choklad, gojibär, frystorkade jordgubbar 
 
  • Skär bananerna på hälften. 
  • Trä bananerna på pinnarna. 
  • Smält chokladen i vattenbad. 
  • Doppa bananerna i chokladen och strö valfri topping över. 
  • Ställ i frysen för att stelna. 
Kokos- och vit chokladtopping. 
 

Chorizogratäng med blomkål och broccoli

Chorizogratäng med blomkål och broccoli (2 personer) 
 
3 st. Chorizokorvar
1 st. färsk broccolibukett
1 st. litet blomkålshuvud
1 st. gul lök
3 dl matlagningsgrädde 
1 dl riven ost
1 msk rapsolja
kryddor ex paprikapulver och svartpeppar 
 
  • Värm ugnen till 200 grader. 
  • Skölj och dela broccoli och blomkål i mindre bitar. 
  • Skala och hacka löken.
  • Fräs lök, broccoli och blomkål i rapsolja. 
  • Skär korven i mindre bitar. 
  • Blanda korv, lök, broccoli och blomkål i en ugnsfast form. 
  • Häll matlagningsgrädde över. 
  • Krydda och strö över osten. 
  • Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
  • Servera gärna med färsk babyspenat. 
 
 

Snabb pizzadeg utan jäst

Pizzadeg utan jäst (4 st.)
 
8 dl vetemjöl special + lite extra
3 dl kallt vatten
5 msk rapsolja
5 tsk bakpulver
1 tsk salt

  • Blanda ihop alla torra ingredienser. 
  • Tillsätt vatten och olja. Knåda till en jämn smet. 
  • När du knådat färdigt ta upp på mjölat bord och arbeta in lite mer mjöl.
  • Dela degen i fyra delar och kavla ut pizzorna. 
  • Grädda med valfritt pålägg på 225 grader cirka 10-12 minuter. 
Salami, ägg, ost och oregano. 
 

Kaneldryck

Härligt värmande kaneldryck (1 person)
 
2½ dl mjölk, kan bytas mot sojadryck eller dylikt
½ tsk kanel
en gnutta råsocker
  • Värm kanelmjölken i en kastrull.
  • Vispa så du får ett härligt skum.
  • Pudra lite kanel över.
  • Supergott efter en promenad i det soliga men kalla vintervädret.
 
 
 

RSS 2.0