Enchiladas med kyckling, bacon och keso

Enchiladas med kyckling, bacon och keso (2 personer)
 
4 st. tortillabröd 
300 gram stekt kall kyckling
1 st. paket bacon
½ st. purjolök 
2 dl keso 
½ dl riven ost
  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Knaperstek baconet, låt rinna av.
  • Skölj och hacka purjolöken.
  • Blanda kyckling, bacon, keso och purjolök.
  • Fyll tortillabröden med kyckling-baconröran, rulla ihop och lägg dem i en form.
  • Strö över riven ost.
  • Grädda i ugnen i 5 minuter eller tills osten fått fin färg.
  • Servera med sallad och salsa.
 
 

Stekta räkor med glasnudlar

Stekta räkor med glasnudlar (2 personer
 
ca 400 gram stora räkor, välj miljövänligt
1 st. förpackning glasnudlar
1 st. burk kokosmjölk
1 st. paprika
10 st. sockerärtor
10 cm purjolök
1 msk + 1 tsk rapsolja
cashewnötter
chilipulver
salt
 
  • Låt räkorna rinna av.
  • Följ anvisningen för glasnudlarna på förpackningen. OBS mer än två portioner i en förpackning. 
  • Skölj och strimla paprika, sockerärtor och purjolök. 
  • Hetta upp en stekpanna med 1 msk olja i fräs grönsakerna. 
  • Tillsätt kokosmjölk, låt koka upp.
  • Strö över cashewnötter.
  • Ta fram en till stekpanna, hetta upp den med 1 tsk olja i. 
  • Snabbstek räkorna, pudra chilipulver över. 
  • Servera genast med glasnudlar i botten, grönsaker och räkor på. 
 
 
 

Jordgubb- och mangosmoothie

Jordgubb- och mangosmoothie (2 personer) 
 
2 dl yoghurt, naturell
1-2 dl mjölk
1 st. ägg
1 dl frysta jordgubbar
1 dl mangotärningar
 
  • Tillsätt alla ingredienser i en mixer och kör tills smoothies är slät.
  • Drick och ladda upp för en bra dag.
 
 

Räksallad med avokado

Räksallad med avokado (2 personer)

300 gram räkor
2 st. avokado
2 st. stora nävar bladspenat
1 st. paprika
½ st. gurka 
½ st. röd lök
 
  • Låt räkorna rinna av om de legat i lag.
  • Skölj bladspenaten, torka den.
  • Skölj och skär mindre bitar av gurkan och löken.
  • Blanda allt i en skål eller servera räkorna bredvid salladen.
  • Dela avokadon.
  • Servera salladen med avokadon vid sidan.
 
 

Syrligt, sött och fräscht

Mellanmål som mättar men som samtidigt känns lätta och svalkande är perfekta nu när värmen är här. 
 
Mellanmål i solen (2 personer) 
 
3 dl turkisk yoghurt
1 st. banan
5 st. jordgubbar
2 tsk honung
1 tsk chiafrön
  • Skala bananen och skär i bitar.
  • Skölj jordgubbarna och skär dem i bitar. 
  • Ta fram två skålar. 
  • Lägg turkisk yoghurt i botten och lägg på banan och jordgubbar. 
  • Ringla honung över och toppa med chiafrön. 
  • Njut! 
 
 

Omelett

Omelett (2 personer)
 
4 st. ägg  
3 st. kalla kokta potatisar
½ st. rödlök
10 st. körbärstomater
2 st. skivor Pepper Jack ost 
salt
peppar 
en skvätt mjölk/sojadryck eller dylikt 
olja till stekning
 
  • Knäck äggen i en skål.
  • Blanda ägg med mjölk/sojadryck.
  • Finhacka löken. 
  • Dela tomaterna i halvor.
  • Skuva potatisen.  
  • Hetta upp en stekpanna med olja i.
  • Fräs lök, tomater och potatis som snabbast. 
  • Ta ur hälften.
  • Häll hälften av äggsmeten i stekpannan.
  • Stek omeletten tills den börjat stelna.
  • Vill du ha den vändstekt, ta hjälp av en tallrik eller ett lock för att vända på omeletten.
  • Stjälp försiktigt omeletten över på en tallrik.
  • Dela osten över omeletten och servera med en sallad.
  • Gör likadant med resten. 
 

RSS 2.0