Chiapudding med sommarsmak

Chiapudding med sommarsmak (2 personer) 
 
3 dl kokosdryck
1 st. banan 
10 st. jordgubbar
4 msk riven kokos
3 msk chiafrön, krossade
  • Blanda kokosdryck med riven kokos och chiafrön. 
  • Låt svälla i ca 10 minuter eller över natten. Rör om då och då. 
  • Skala och hacka bananen. 
  • Skölj och skiva jordgubbarna. 
  • Servera chiapuddingen med banan och jordgubbar. 
  • Ät och njut!  
 

Favorit i repris; Halloumi med rostade betor

Måste starta denna vecka med att bjuda på ett av mina favoritrecept. Det här är så gott så det vattnas i munnen på mig. Kombon av sälta från osten, söttostade betor med knapriga solroskärnor toppade med lite honung, är himmelriket på en tallrik. 
 
Halloumi med rostade betor (2 personer) 
 
4-6 st. blandade betor ex polka-, gul- och rödbeta
1 st. Halloumi, vanlig eller chili 
1 dl solrosfrön
1 + 1 msk rapsolja
honung
salt 
  • Värm ugnen till 200 grader. 
  • Skölj, skala och skär betorna i tinna skivor. 
  • Olja in betorna. Vill du behålla färgen på betorna blanda inte polka- och guldets med rödbeta då den sistnämnda färgar av sig. 
  • Salta. 
  • Tillaga i mitten av ugnen i ca 10 minuter. 
  • Hetta upp en stekpanna med olja i. 
  • Skär halloumin i skivor, stek dem någon minut på var sida. 
  • Ta betorna ur ugnen. 
  • Lägg upp halloumin med betor på en tallrik. Strö solrosfrön över betorna och ringla till sist lite honung över. 
 

Peanut Butter Milkshake

Peanut Butter Milkshake (2 personer)
 
4 dl mjölk 
1-2 st. bananer, gärna brunfläckiga
4 msk jordnötsmör
  • Lägg alla ingredienser i en tillbringare.
  • Mixa shaken med en stavmixer.
  • Drick och njut.
Gott som godis tyckte My.
 
 

Gluten- och mjölkfria miniplättar

Gluten- och mjölkfria miniplättar

6 dl sojadryck
3 st. ägg
3 dl kokosmjöl
1 msk rapsolja
1 tsk bakpulver
ev. mer rapsolja till stekningen
  • Blanda sojadryck, ägg, kokosmjöl, olja och bakpulver väl i en bunke.
  • Rör om tills smeten är slät.
  • Hetta upp en stekpanna, gärna ett plättlagg för småplättar.
  • Vill du kan du ha i lite mer olja innan du steker plättarna så fastnar de inte i stekpannan.
  • Grädda plättarna några minuter på varje sida.
  • Dela och gröp ur några kiwin. Mixa dem till en slät sås.
  • Servera med kiwikräm och soja- eller havregrädde.
 

Avokado med räkor och mangosalsa

Avokado med räkor och mangosalsa (2 personer) 
 
2 st. avokados
1 st. burk räkor, skalade
1 st. mogen mango
10 cm gurka 
citronpeppar
 
  • Häll räkorna i ett durkslag, låt dem rinna av. 
  • Skär mangon och gurkan fint. Blanda. 
  • Dela och ta ur kärnan från avokadosen. 
  • Fyll hålet i avokadon med räkor och mangosalsa. 
  • Krydda med lite citronpeppar. 
  • Servera mer räkor och salsa vid sidan om. 
 
 

Nice cream med jordnötssmör

Nice cream med jordnötssmör (2 personer)
 
2 st. bananer 
2 msk jordnötssmör
 
  • Skala och skär bananerna i mindre bitar. 
  • Frys dem i ca 5 minuter. 
  • Mixa bananbitarna och jordnötssmör. 
  • Servera nice creamen på en gång, 
 

RSS 2.0