Gröt på längden och på tvären

Gröt....  Alla har vi nog ätit det, gillat det mer eller mindre kanske. Men gröt är smidigt, lättlagat och superlätt att variera.
 
Grundrecept
2 dl vatten
1 dl havregryn
salt
  • Häll allt i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
  • Servera med mjölk eller annan dryck om så önskas.

Variation
Äppel- och kanelgröt- riv ner ett äpple och krydda med kanel.

Russingröt- blanda i russin innan uppkok.

Powergröt- precis innan servering, knäck i ett ägg och rör om.

Bärgröt- blanda i valfria bär ex blåbär, hallon.

Banangröt- mosa en banan, blanda i innan uppkok.

 

 

Räkgratäng

Räkgratäng (2 personer)
 
3-4 dl skalade frysta räkor
3 dl frysta grönsaker
2 dl matlagningsgrädde 
1 dl riven ost
1 msk curry
En nypa salt
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Blanda räkor och grönsaker i en ugnsfast form.
  • Häll över matlagningsgrädde och krydda med curry och salt.
  • Strö osten över.
  • Tillaga i ugnen i ca 15 minuter eller tills osten fått färg.
  • Servera med ett gott bröd.
 

RSS 2.0