Currysnack

Currysnack

1 st. förpackning kikärtor
curry

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Öppna kikärtsförpackningen och häll innehållet i ett durkslag.
  • Skölj under rinnande vatten, låt rinna av.
  • Lägg kikärtorna på en ugnsplåt klädd i bakplåtspapper.
  • Krydda kikärtorna med curry. Smaka av och krydda ev mer.
  • Rosta kikärtorna mitt i  ugnen i ca 5-7 minuter. Rör om då och då.
 



 

Smoothiebowl

Smoothiebowl (2 personer)
 
1 st. burk kokosgrädde
1 st. banan
2 dl svarta vinbär eller andra bär
 
müsli 
chiafrön
  • Häll kokosgrädde i en tillbringare.
  • Tillsätt banan och bär.
  • Mixa tills smoothien är slät. 
  • Häll upp i en skål och toppa med müsli och chiafrön. 
  • Njut!
 
 

Morot- och kikärtssoppa

Morot- och kikärtssoppa  (2 personer)
5 dl vatten
1 st. burk kikärtor, välj gärna ekologiska
2 st. morötter
½ st. gul lök
1-2 st vitlöksklyftor
2 msk paprikapulver
1 tsk salt
  • Skala och skär morötter, lök och vitlök i mindre bitar. Ju mindre bitarna är desto snabbare blir de färdiga.
  • Koka upp vattnet först i vattenkokare för att spara tid. Häll det i en kastrull.
  • Tillsätt rotsakerna i det kokande vattnet.
  • Låt koka under lock.
  • Öppna kikärtsburkarna och häll kikärterna i ett durkslag, skölj under rinnande vatten.
  • Tillsätt kikärterna i soppan.
  • Krydda med paprikapulver och salt.
  • Koka tills rotsakerna är mjuka.
  • Ta kastrullen från plattan, mixa soppan slät med en stavmixer.
  • Smaka av och krydda eventuellt mer.
  • Servera gärna med ett gott bröd.
 
 

RSS 2.0