Hemmagjord müsli

Man står i affären och tittar på alla müsliförpackningar som finns, vilken ska man välja? Den ena innehåller för mycket socker, den andra innehåller russin som man inte tycker om och den tredje är för dyr. Vips så har man stått där i 20 minuter och är fortfarande inte säker på vilken man ska ta. Känner ni igen er? Då har jag lösningen och jag lovar att det är enkelt och går snabbt att göra men smakar underbartHemmagjord müsli är nog bland det godaste man kan äta.

Det bästa med att göra müsli själv är att du får precis de smakerna du gillar. Nu slipper du peta bort russinen varje morgon för din müsli behöver inte innehålla det.


God nötmüsli

5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl hasselnötter
1 dl blandning av pumpakärnor, pinjenötter och solrosfrön
4 msk jordnötssmör
4 msk honung

  • Värm ugnen till 220 grader.
  • Ta fram en ugnsplåt och täck den med bakplåtspapper.
  • Blanda havregryn och rågflingor på plåten.
  • Krossa hasselnötterna i en mortel eller lägg nötterna i en påse och slå på påsen med en kavel.
  • Strö över nötkrosset och blandningen av pumpakärnor, pinjenötter och solrosfrön.
  • Klicka ut små duttar jordnötssmör över plåten.
  • Ringla honung över.
  • Sätt in plåten mitt i ugnen.
  • Rosta müslin i 5-7 minuter. Rör om då och då.
  • Låt svalna innan du njuter av en supergod müslitallrik med fil, frukter och bär.

Det här är bara ett förslag på hur man kan göra men du bestämmer själv vad du vill ha i. Torkade aprikoser, russin, tranbär, kokosflingor- ja precis det du gillar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0