Halloumi med stekta nudlar och grönsaker

Halloumi med stekta nudlar och grönsaker  (2 personer)
 
2 st. portioner nudlar
1-2 st. halloumi med chili
400 gram blandade grönsaker såsom tomat, morot, broccoli, blomkål och lök
1 msk rapsolja
peppar
  • Koka nudlarna enlig anvisningen på förpackningen.
  • Hetta upp en stekpanna med lite olja i.
  • Skär halloumin i skivor.
  • Stek skivorna på varje sida i någon minut.
  • Lyft ur halloumin.
  • Stek grönsakerna krispiga i lite olja och tillsätt nudlarna på slutet. Fräs i någon minut.
  • Peppra.  
  • Servera halloumi med stekta nudlar och grönsaker. 
 

Norrlandsguld och våfflor

Våfflor med hjortronsylt (ca 8 stycken)

4 dl mjölk
3-4 dl mjöl
3 st. ägg
100 gram smält smör
2 tsk bakpulver
 
 
  • Blanda vetemjöl och bakpulver.
  • Tillsätt mjölk och ägg samt avsvalnat smält smör.
  • Rör tills du får en slät smet.
  • Låt dra någon minut.
  • Grädda i ett våffeljärn, smörj eventuellt järnet med lite extra smör innan första gräddningen.
  • Servera med hjortronsylt.
 
 

Currysoppa med persiskt bröd

Currysoppa med persiskt bröd (2 personer)
 
1 st. burk kokosmjölk
1 st. portion äggnudlar
1 st. liten blomkål
1 st. broccoli
1 st. gul lök
1 msk rapsolja
1-1½ tsk curry
salt
  • Skala och hacka löken.
  • Skölj och dela bomkål och broccoli i små bitar.
  • Hetta upp en kastrull med olja i.
  • Fräs lök, blomkål och broccoli snabbt.
  • Tillsätt curry och salt, fräs runt.
  • Häll i kokosmjölken.
  • Bryt nudlarna i mindre bitar, lägg dem i kastrullen.
  • Låt koka tills nudlarna är mjuka.
  • Servera med ett gott bröd.
Jag hade turen att Guljan bakat persiskt bröd och det passade superbra till soppan.
 
 

Pre skiing-smoothie

Pre skiing-smoothie (2 personer) 
 
2 dl kvarg
2 dl mjölk, eller annan dryck
2 dl frysta jordgubbar
1-2 msk chiafrön
en nypa mald vanilj
  • Tillsätt alla ingredienser i en mixer och kör tills smoothies är slät.
  • Låt stå och dra i några minuter så chiafröna får svälla.
  • Häll upp i glas och toppa med melonkärnor om du vill. 
  • Drick och ladda upp inför ett härligt skidpass.
 
 
 
 

Våfflor med chiafrö och äpple

Under helgen har man lite extra tid att stöka på med både det ena och det andra så jag gjorde i ordning några våfflor med chiafrön och äpple till lilla familjen i morse.

 
Våfflor med chiafrö och äpple (ca 8 stycken)

4½ dl mjölk
3-4 dl mjöl
3 st. ägg
1 st. äpple
100 gram smält smör
1 msk chiafrön
2 tsk bakpulver
 
 
  • Blanda chiafrön och ½ dl mjölk, låt svälla.
  • Blanda vetemjöl och bakpulver.
  • Tillsätt resten av mjölken och ägg samt avsvalnat smält smör.
  • Rör tills du får en slät smet.
  • Låt dra någon minut.
  • Skölj och riv äpplet grovt.
  • Tillsätt rivet äpple och chiafrö i smeten.
  • Grädda i ett våffeljärn, smörj eventuellt järnet med lite extra smör innan första gräddningen.
  • Servera nygräddade våfflor med kvarg smaksatt med vanilj eller grädde.
 
 

Quesadillas med köttfärs

Quesadillas med köttfärs (2 personer)

6-8 st. tortillabröd 
300 gram köttfärs
1 st. liten paprika
½ st. röd lök
1 dl riven ost
3-4 msk färskost, naturell
1-2 msk finhackad chili

  • Fräs köttfärsen i en klick smör eller använd rester från en tidigare måltid. 
  • Skala och finhacka löken.
  • Finhacka chili. 
  • Skölj och hacka paprikan. 
  • Lägg ett tortillabröd som botten.
  • Bred på färskost. 
  • Strö lite chili, riven ost, paprika och köttfärs över. 
  • Lägg ett till tortilla bröd över.
  • Stek dem i en torr, het stekpannan några minuter på var sida.
  • Skär upp i bitar och servera med en grönsallad och lite créme fraiche. 
 
 
 

RSS 2.0