Lins- och morotsoppa med kokosmjölk

Lins- och morotsoppa med kokosmjölk (2 personer)
 
1 st. burk kokosmjölk
1 st. förpackning röda linser, gärna ekologiska
1 st. stor morot
1 st. gul lök
1 tsk rapsolja
1 st. grönsaksbuljongtärning 
  • Skala och hacka löken.
  • Skölj, skala och skär moroten i mindre bitar.
  • Hetta upp en kastrull med olja i.
  • Fräs lök och morot i någon minut under omrörning.
  • Tillsätt kokosmjölk och buljongtärningen, låt koka upp.
  • Öppna linserförpackningen, häll dem i ett durkslag och skölj under riktigt med vatten.
  • Tillsätt linserna i soppan och låt de värmas under omrörning.
  • Servera med ett gott bröd.
 

Spagettiplättar

Spagettiplättar (2 personer)
 
1 st. portion kall kokt spagetti
2 st. ägg
ca 1 dl mjöl
Olja/smör att steka i
  • Knäck äggen. 
  • Vispa ihop ägg och mjöl.
  • Rör ner spagettin.
  • Hetta upp en stekpanna  med olja /smör i. 
  • Ta lite av spagettismeten och stek i några minuter på var sida.
  • Servera med gröna ärtor blandat med pesto och en morot. 
 

Linssoppa

Linssopa (2 personer)
500 gram krossade tomater
200 gram röda linser
1 st gul lök
1 msk olja
1 tsk red curry paste
salt
  • Skala och hacka löken. 
  • Hetta upp en kastrull med olja i.
  • Fräs lök och curry paste i någon minut. 
  • Tillsätt krossade tomater. 
  • Skölj linserna under rikligt med vatten.  
  • Rör ner linserna och låt koka i några minuter. 
  • Smaka av och salta. 
  • Servera soppan med ett gott bröd. 
 

Quesadillas med ricotta, spenat och pesto

Quesadillas med ricotta, spenat och pesto (2 personer)

6-8 st. tortillabröd 
250 gram ricotta
250 gram spenat
10 cm purjolök
1-2 msk pesto

  • Skala och finhacka löken.
  • Lägg ett tortillabröd som botten.
  • Bred på ricotta och pesto. 
  • Strö purjolök och spenat över.
  • Lägg ett till tortilla bröd över.
  • Stek dem i en torr, het stekpannan några minuter på var sida.
  • Skär upp i bitar och servera med en tomatsallad.
 
 
 
 
 
 

Grönsakssoppa med linser

Grönsaksoppa med linser  (2 personer)
 
400 gram broccoli
1 st. morot 
1 dl röda linser
½ st. gul lök
ca ½ liter vatten
1 tsk curry 
1 tsk rapsolja
½ tsk salt
färska örtkryddor ex gräslök 
 
 
  • Skölj och dela broccolin.
  • Skala och skär moroten i mindre bitar. 
  • Skala och hacka löken.
  • Hetta upp en kastrull med olja i.
  • Fräs löken någon minut.
  • Koka upp vattnet, häll det i kastrullen.
  • Tillsätt salt, curry, morot och broccoli.
  • Koka i ca 5 min tills grönsakerna är mjuka. 
  • Mixa med en stavmixer tills soppan är slät.
  • Tillsätt linserna samt färska örtkryddor och låt soppan värmas upp. Späd ev. med lite mer vatten. 
  • Servera med varma smörgåsar gjorda på chiabata bröd med jalapenos, grillad paprika, tomat och ost.  
 
 
 

RSS 2.0