Krämig veggopasta

Krämig veggopasta (2 personer)
 
1 st. burk kokosmjölk
1 st. portion kokt pasta
1 dl gröna linser
1 st. stor morot
en bit purjolök 
1 tsk rapsolja
1 st. grönsaksbuljongtärning 
 
  • Skala och hacka löken.
  • Skölj, skala och skär moroten i mindre bitar.
  • Hetta upp en kastrull med olja i.
  • Fräs lök och morot i någon minut under omrörning.
  • Tillsätt kokosmjölk, linser och buljongtärningen, låt koka i ca 5 minuter. 
  • Tillsätt pastan och låt dem värmas. 
  • Ät och njut! 
 
 

Stekt råkostsallad

Stekt råkostsallad (2 personer)

2 dl kokt quinoa
2 st. morötter
1 st. liten burk majs
1 st. påse sockerärtor
½ st. lök
3 msk turkisk yoghurt
1 tsk sambal oelek
en skvätt olja
salt
peppar

  • Skala och riv lök och morötter grovt.
  • Häll bort vätskan från majsen.
  • Hacka sockerärtorna.
  • Hetta upp en stekpanna med olja i och fräs ihop lök, morötter, majs, sockerärtor och quinoa i några minuter.
  • Salta och peppra.
  • Blanda turkisk yoghurt med sambal oelek och servera tillsammans med den stekta råkostsalladen. 
Ibland missar man att fota maten men vad gör det när min medhjälpare kan pryda omslaget. 
 

Havets goda

Fredagsmyset blir nog inte bättre än så här. 
 
Havets goda (2 personer)
 
3 dl crème fraiche 
2 dl räkor, tinade
1 msk finhacka röd lök
salt
peppar
 
  • Låt räkorna rinna av.
  • Blanda ihop alla ingredienser.
  • Ställ i kylen en stund så det får gotta ihop sig.
  • Servera med bröd och grönsaker. 
  • Njut och ha en härlig fredagskväll. 
 
 

Kokos- och mangosmoothie

Kokos- och mangosmoothie (2 personer)
1 st. burk kokosgrädde
1 st. mogen mango 
1 dl apelsinjuice
  • Skär ur köttet från mangon. 
  • Häll kokosgrädde och apelsinjuice i en mixer.  
  • Tillsätt mangon och kör tills smoothies är slät  
  • Servera i kylda glas.
 
 

RSS 2.0