Pasta med svarta bönor, grönsaker och pesto
Väljer du den här maträtten till lunch eller middag har du maten på bordet på några minuter samtidigt som du får något gott, mättande och nyttigt i magen. Betoningen på snabbt och enkelt beskriver verkligen denna maträtt, det ingår bara fyra ingredienser men jag kan lova att det är riktigt gott. Har du tid över eller om du vill prova att göra en egen pesto hittar du recept på det längst ner i inlägget.
Pasta med svarta bönor, grönsaker och pesto (2 personer)
2 portioner spagetti
200 gram svarta bönor ex Zeta
200g blandade
frysta grönsaker
4 msk pesto
Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen. När det är några minuters koktid kvar för spagettin, tillsätt de frysta grönsakerna.
Skölj de svarta bönorna under rikligt med rinnande vatten och lägg ner dem i spagettivattnet. När spagettin är färdig kokad, slå upp allt i ett durkslag och låt rinna av.
Klicka i peston och rör om.
Servera gärna ett gott bröd till.
Pesto (4 portioner)
50 gram pinjenötter
2 krukor basilika
1-2 st vitlöksklyftor
100 gram parmesanost
2 dl oliv- eller rapsolja
ev salt och svartpeppar
Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna.
Mixa pinjenötterna och basilikan med en stavmixer.
Tillsätt vitlök och lite av oljan, mixa lite mer.
Tillsätt parmesanosten och resten av oljan.
Smaka av, tillsätt ev salt och svartpeppar.