Köttfärssås och spagetti

Det finns lika många varianter på köttfärssås som det finns kockar i landets alla kök. De flesta har någon egen knorr som gör den extra god. Det kan vara allt från soja till chili till socker till bönor. Vill man kan man använda sojafärs och göra den vegetarisk.
 
Min hemlighet är massor med grönsaker och crème fraiche. Vad är din?
 
Maggans köttfärssås(4 personer)
 
300 gram köttfärs
300 gram blandade grönsaker såsom morot, zucchini, kålrot
300 gram krossade tomater
200 gram crème fraiche
1 st. gul lök
2-3 st. vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
en skvätt soja
salt
peppar
 
  • Skölj, skala och fin hacka alla grönsaker.
  • Skala och hacka lök och vitlök.
  • Hetta upp en stekpanna med oljan i.
  • Fräs löken och vitlöken.
  • Rör ner grönsakerna, fräs ihop dem snabbt.
  • Tillsätt köttfärsen, rör ihop färsen med grönsakerna. Fräs i några minuter.
  • Tillsätt de krossade tomaterna och crème fraichen.
  • Låt koka upp och sedan små koka en stund.
  • Skvätt i lite soja, smaka av och salt och peppra efter smak och tycke.
  • Servera med spagetti.
 



 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0