Banan-vaniljplättar
Banan-vaniljplättar
6 dl mjölk, soja-, havre- eller risdryck
3 st. ägg
3 dl mjöl (för glutenfritt välj ex kokos- eller mandelmjöl)
1 dl kvarg
1 st. mogen banan
1 msk rapsolja
1 tsk mald vanilj
3 dl mjöl (för glutenfritt välj ex kokos- eller mandelmjöl)
1 dl kvarg
1 st. mogen banan
1 msk rapsolja
1 tsk mald vanilj
1 tsk bakpulver
ev. mer rapsolja till stekningen
- Mosa bananen i en skål.
- Bland mjölk, soja-, havre- eller risdryck, ägg, mjöl, kvarg, olja, vanilj och bakpulver i en bunke/skål.
- Rör om tills smeten är slät.
- Tillsätt bananmoset.
- Hetta upp en stekpanna.
- Vill du kan du ha i lite mer olja innan du steker plättarna så fastnar de inte i stekpannan.
- Grädda plättarna några minuter på varje sida.
- Servera med en fruktsallad gjord med vindruvor och banan.


Kommentarer
Trackback