Rotsakssoppa

Rotsakssoppa(2 personer)
 
En bit kålrot, ca 3-4 cm tjock
1 st. morot
½-1 st. gul lök
4 dl  kokande vatten
3-5 st. tomater
1 msk rapsolja
1 st. grönsaksbuljongtärning
 
  • Skölj och dela tomaterna.
  • Skölj, skala och skär kålrot, morot och lök i tärningar
  • Hetta upp en kastrull med olja i botten.
  • Fräs löken som snabbast.
  • Tillsätt alla rot- och grönsaker samt buljongtärningen och det kokande vattnet.
  • Rör om och låt små koka i ca 5 minuter.
  • Smaka av och krydda ev. mer.
  • Mixa soppan slät med en stavmixer, späd den med lite mer vatten om den blir för tjock.
  • Servera med en klick crème fraiche med smak av paprika och chili samt ett gott bröd.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0