Torsk på grönsaksbädd

 
 
Torsk på grönsaksbädd (2 personer)
 
1 st. (400 gram) paket torsk, tinad
1 st. crème fraiche med smaka av örter
1 st. paprika
1 st. liten romanesco (kan bytas mot broccoli eller blomkål)
1 msk rapsolja
salt
peppar
  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Skölj och strimla paprikan.
  • Skölj och skär romanescon i mindre bitar.
  • Dela torsken i fyra portionsbitar.
  • Smörj en ugnsfast form med oljan.
  • Lägg grönsakerna i botten och torskbitarna över.
  • Salta och peppra.
  • Klicka crème fraiche på torsken.
  • Tillaga mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.
  • Servera med potatis.
 
Visste du att romanesco är en korsning mellan broccoli och blomkål?
Den kan även kallas för broccolo.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0