Gröt på längden och på tvären

Gröt....  Alla har vi nog ätit det, gillat det mer eller mindre kanske. Men gröt är smidigt, lättlagat och superlätt att variera.
 
Grundrecept
2 dl vatten
1 dl havregryn
salt
  • Häll allt i en kastrull och låt koka upp under omrörning.
  • Servera med mjölk eller annan dryck om så önskas.

Variation
Äppel- och kanelgröt- riv ner ett äpple och krydda med kanel.

Russingröt- blanda i russin innan uppkok.

Powergröt- precis innan servering, knäck i ett ägg och rör om.

Bärgröt- blanda i valfria bär ex blåbär, hallon.

Banangröt- mosa en banan, blanda i innan uppkok.

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0