Quick-bread
Hinner man baka bröd på 15 minuter? Japp det gör man men man måste planera, välja rätt recept och vara flink i fingrarna. Ett bra tips är att plocka fram alla ingredienser som du kommer att använda, då slipper du springa fram och tillbaka mellan bänken och skåpen.


Quick-bread
4 dl vetemjöl special
3 dl vatten
1½ dl vetekli
1 dl frön/kärnor ex pumpakärnor, solrosfrön, linfrön
2 tsk bakpulver
- Värm ugnen till 225 grader.
- Ta fram alla ingredienser.
- Häll vattnet i en skål, tillsätt vetekliet. Har du mer än 15 minuter, låt gärna vetekliet dra åt sig vattnet. Brödet blir saftigare.
- Tillsätt fröna/kärnorna och rör om.
- Tillsätt mjöl och bakpulver, rör om ordentligt. Eventuellt kan du behöva lite mer mjöl, degen ska vara smidig och klibbfri.
- Klicka ut degen på en plåt.
- Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Gör inte bröden för stora, då tar det längre tid att grädda dem.
- Låt svalna på galler under bakduk.
Njut av nygräddat bröd, en klick smör och en skiva ost med ett glas juice. Mums!


Kommentarer
Trackback