Quick-bread

Hinner man baka bröd15 minuter? Japp det gör man men man måste planera, välja rätt recept och vara flink i fingrarna. Ett bra tips är att plocka fram alla ingredienser som du kommer att använda, då slipper du springa fram och tillbaka mellan bänken och skåpen.


Quick-bread

4 dl vetemjöl special
3 dl vatten
1½ dl vetekli
1 dl frön/kärnor ex pumpakärnor, solrosfrön, linfrön
2 tsk bakpulver
  • Värm ugnen till 225 grader.
  • Ta fram alla ingredienser.
  • Häll vattnet i en skål, tillsätt vetekliet. Har du mer än 15 minuter, låt gärna vetekliet dra åt sig vattnet. Brödet blir saftigare.
  • Tillsätt fröna/kärnorna och rör om.
  • Tillsätt mjöl och bakpulver, rör om ordentligt. Eventuellt kan du behöva lite mer mjöl, degen ska vara smidig och klibbfri.
  • Klicka ut degen på en plåt.
  • Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Gör inte bröden för stora, då tar det längre tid att grädda dem.
  • Låt svalna på galler under bakduk.
Njut av nygräddat bröd, en klick smör och en skiva ost med ett glas juice. Mums!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0