Bärsäsong

Passa på att frossa i bär, det är nu de är som bäst  Bär kan du ha i det mesta; sallader, smoothies, pajer mm. 
Frys in och använd som isbitar i vatten eller ät dem i dess naturligaste form, naturella och solvarma  
 
Gudomliga åkerbär
 
Gräddig gubbe
 

Omelett med grönsaker och sambal oelek

Omelett med grönsaker och sambal oelek (2 personer)
 
6 st. ägg 
4 dl blandade grönsaker 
1 dl sojaryck 
1 msk sambal oelek 
1 msk rapsolja 
  • Knäck äggen i en skål. 
  • Vispa ihop ägg, sojadryck och sambal oelek. 
  • Hetta upp en stekpanna med hälften av oljan i. 
  • Stek hälften av grönsakerna i någon minut. 
  • Häll över hälften av omelettsmeten. Stek i några minuter. 
  • För vändstekt omelett ta hjälp av ett lock eller en tallrik.
  • Gör likadant med resten.
  • Varsågod! 
 
 

Fried rice med räkor och ägg

Fried rice med räkor och ägg (2 personer)
 
4-5 dl kokt kallt ris
250 gram räkor
250 gram wokgrönsaker
2 st. ägg
1 st. liten lök
1 st. vitlöksklyfta
1/2-1 msk sambal oelek
rapsolja
koriander
lime
salt
  • Skala och hacka lök och vitlök. 
  • Hetta upp en stekpanna med olja i. 
  • Knäck äggen och stel dem till en krämig äggröra. Ta ur dem från stekpannan. 
  • Häll i lite mer rapsolja. Fräs wokgrönsaker, lök och vitlök. 
  • Tillsätt riset, sambal oelek samt salt. 
  • Häll i äggröran och rör om ordentligt. 
  • Riv lite skal från limen och hacka koriander. 
  • Precis innan servering strö limeskal och koriander över. 
  • Servera med räkor. 
 
 

RSS 2.0