Bananplättar

 

Bananplättar
6 dl mjölk, funkar lika bra med soya-, ris- eller havre dryck
3 dl vetemjöl
3 st. ägg
1-2 st. banan
1 msk rapsolja
1 tsk bakpulver
ev. mer rapsolja till stekningen
  • Blanda mjölk, vetemjöl, ägg, olja och bakpulver väl i en bunke.
  • Rör om tills smeten är slät.
  • Mosa bananerna och blanda dem i smeten.
  • Hetta upp en stekpanna.
  • Vill du kan du ha i lite mer olja innan du steker plättarna så fastnar de inte i stekpannan.
  • Grädda plättarna några minuter på varje sida.
  • Servera med bananskivor.

Kommentarer
Postat av: Sofie

Bananplättar är super! Vill dela med mig av ett till recept på bananplättar (mina barn älskar det!). För ca 4-6 plättar tar man 1 banan(mosa), 1 ägg och 1/2 dl mjöl och blandar ihop. Smidigt om man ofta har just detta hemma. :)

Svar: Tack! Kanonbra recepttips
None None

2013-02-17 @ 22:48:10
URL: http://tvillingvardag.wordpress.com
Postat av: Andrea

Här hemma äts det bananplättar så de sprutar ut genom öronen :) Vårt grundrecept är 1 banan, 1 ägg och 4msk mandelmjöl. Vill vi lyxa till det har vi i kokos också; mums! Det går finemang att byta ut bananen mot ett rivet äpple, extra gott med lite kanel i smeten då. Perfekta mellanmålsplättar att ta med ut i pulkabacken!

2013-03-02 @ 21:56:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0