Bra att ha med sig på picknicken-muffins

Picknickmuffins med soltorkade tomater

4 dl vetemjöl special
2 dl vatten
1 dl havrekli
½ dl soltorkade tomater
2 st. ägg 
1 msk rapsolja
1½ tsk bakpulver 
½ tsk salt

 

  • Blanda vatten med havrekli i en skål.
  • Tillsätt rapsolja och knäck försiktigt ner äggen så du inte får skal i skålen, rör om.
  • Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt.
  • Rör om tills du fått en slät smet.
  • Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda in dem i smeten.
  • Fördela smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader, i ca 10 minuter för små muffins.
  • Ät dem gärna nygräddade med eller utan en klick smör men gärna med en kopp kaffe eller te.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0