Bra att ha med sig på picknicken-muffins
Picknickmuffins med soltorkade tomater
4 dl vetemjöl special
2 dl vatten
4 dl vetemjöl special
2 dl vatten
1 dl havrekli
½ dl soltorkade tomater
2 st. ägg
2 st. ägg
1 msk rapsolja
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bakpulver
½ tsk salt
- Blanda vatten med havrekli i en skål.
- Tillsätt rapsolja och knäck försiktigt ner äggen så du inte får skal i skålen, rör om.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver och salt.
- Rör om tills du fått en slät smet.
- Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar och blanda in dem i smeten.
- Fördela smeten i formar och grädda i mitten av ugnen i 225 grader, i ca 10 minuter för små muffins.
- Ät dem gärna nygräddade med eller utan en klick smör men gärna med en kopp kaffe eller te.
Kommentarer
Trackback