Chiaplättar
Chiaplättar (2 personer)
4 dl mjölk, soja-, havre- eller risdryck
3 st. ägg
1½ dl mjöl (för glutenfritt välj ex kokos- eller mandelmjöl)
½ dl chiafrön
1 tsk bakpulver
en klick smör
1½ dl mjöl (för glutenfritt välj ex kokos- eller mandelmjöl)
½ dl chiafrön
1 tsk bakpulver
en klick smör
ev. mer smör till stekningen
banan
jordnötssmör
jordnötssmör
- Blanda 1 dl mjölk, soja-, havre- eller risdryck med chiafrön, låt stå och dra i ca 5 minuter. Rör om då och då.
- Blanda 3 dl mjölk, soja-, havre- eller risdryck, ägg, mjöl, chiapuddingen och bakpulver i en skål.
- Smält smöret, häll i det i smeten.
- Rör om tills smeten är slät.
- Hetta upp en stekpanna.
- Vill du, kan du ha i lite mer smör innan du steker plättarna så fastnar de inte i stekpannan.
- Grädda plättarna några minuter på varje sida.
- Mosa banan och blanda med jordnötssmör.
- Servera chiaplättarna med jordnötsbananmoset.

Kommentarer
Trackback