Plättar med keso, banan och pumpakärnor
Plättar med keso och banan (2 personer)
3 dl mjölk, soja-, havre- eller risdryck
3 st. ägg
1½ dl mjöl (för glutenfritt välj ex kokos- eller mandelmjöl)
1 tsk bakpulver
en klick smör
1½ dl mjöl (för glutenfritt välj ex kokos- eller mandelmjöl)
1 tsk bakpulver
en klick smör
ev. mer smör till stekningen
- Blanda mjölk, soja-, havre- eller risdryck, ägg, mjöl och bakpulver i en skål.
- Smält smöret, häll i det i smeten.
- Rör om tills smeten är slät.
- Hetta upp en stekpanna.
- Vill du, kan du ha i lite mer smör innan du steker plättarna så fastnar de inte lika lätt i stekpannan.
- Grädda plättarna några minuter på varje sida.
- Servera med keso, skivad banan och pumpakärnor.


Kommentarer
Trackback