Kikärtssoppa med quesadilla
En god och krämig soppa som passar bra en kall och blåsig dag i mars.



Kikärtssoppa med quesadilla (2 personer)
4 dl vatten
1 burk kikärtor
1 morot
1 röd lök
1 vitlök
2 msk gurkmeja
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
2 tortillabröd
1 dl riven ost
1 msk oregano
- Skala och skär moroten, röd löken och vitlöken i mindre bitar. Ju mindre bitarna är desto snabbare blir de färdiga.
- Koka upp vattnet först i vattenkokare för att spara tid. Häll det i en kastrull.
- Tillsätt morot- och lökbitarna i det kokande vattnet. Låt koka under lock.
- Öppna kikärtsburken och häll kikärterna i ett durkslag, skölj under rinnande vatten.
- Tillsätt kikärterna i soppan.
- Krydda med gurkmeja, paprikapulver och salt.
- Koka tills morotsbitarna är mjuka.
- Ta kastrullen från plattan, mixa soppan slät med en stavmixer.
- Smaka av och krydda eventuellt mer.
- Hetta upp en torr stekpanna.
- Fördela den rivna osten över ett tortillabröd, krydda med oregano och tryck fast det andra tortillabrödet som ett lock.
- Stek brödet i stekpannan, ca 2 minuter på var sida.
- Dela och servera till soppan.

Lite paprikapulver på soppan gör det extra fint för ögat. Glöm inte bort att vi även äter med våra andra sinnen.
Kommentarer
Trackback