Kikärtsbiffar med vitkålsallad

Kikärtsbiffar (2 personer)

1 förpackning kikärtor ex Zeta ekologiska
2 morötter
150 gram fetaost
1-2 vitlökskylftor
1 msk rapsolja
ev salt och peppar

  • Häll kikärtorna i ett durkslag, skölj dem under rínnande vatten.
  • Skölj, skala och riv morötterna.
  • Sätt kikärtorna och de rivna morötterna i en bunke, mixa med stavmixer.
  • Finhacka vitlöken.
  • Tillsätt vitlök och fetaost i bunken och blanda ordentligt.
  • Smaka av, salta och peppra vid behov.
  • Värm en stekpanna.
  • Forma biffar och stek dem i olja i några minuter på var sida så biffarna får fin färg.
  • Servera dem med en god vitkålsallad.

Vitkålsallad 

½ vitkålshuvud
2 morötter
1 paprika
3 msk vitvinsvinäger
2 msk rapsolja
2 krm svartpeppar

  • Skölj och strimla vitkål, morötter och paprika, lägg dem i en skål.
  • Blanda vitvinsvinäger, rapsolja och svartpeppar.
  • Häll det över salladen och blanda ordentligt.
  • Låt salladen stå svalt, gärna till nästa dag.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0